Son Dakika Haber BTK Akademi 1 8 milyon kullanıcıya ulaştı

BİT alanında etkin ve bilinçli çalışmalar düzenleme başta olmak üzere, bilgi alımının önündeki engelleri kaldırarak eğitimin herkes için eşit şartlarda alınabilmesini mümkün hale getirir. Platform üzerinde yer almakta olan giriş sayfasında e-devlet şifresi ile giriş yapılarak hizmetlere erişebilir. btkakademi’de yer alan Eğitim Kataloğu içerisinde almak istenilen eğitimlere dair gerekli bilgi yer almakta, tüm kullanıcılar için açık halde bulunan eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanılabilmektedir.

Erol Özvar, yapay zeka başta olmak üzere dijital teknolojilere ilişkin kamu ve özel sektörleri dahil olmak üzere bütün paydaşlarla işbirliklerini geliştirmeye büyük önem verdiklerini vurguladı. Genellikle resmî evrak erişimi ya da takibi için kullanılan e-devlet aslında çok bilinmese de içinde pek çok eğitimi barındıran bir okulun kapısını da aralıyor. E-Devlet’e BTK akademi yazınca sertifikalı ya da katılım belgeli pek çok eğitim programına ulaşılıyor. Bunların içinde hem temel hem de ileri seviye olmak üzere yabancı dil eğitimi, arama motoru optimizasyonu, 3D modelleme, Python programlama, robotik, işletim sistemleri, kişisel gelişim gibi eğitimler var. BTK Akademide sunulan eğitimler, gençlerin bilgi ve birikim düzeylerini artırmalarına katkı sağlarken dijital okuryazarlık ve siber güvenlik alanlarında farkındalıklarını artırarak, bilgi toplumu olma yolunda ilerlemeye öncülük ediyor.

Almanya Yeni Vatandaşlık Yasası Yürürlüğe Girdi

BIST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Sayan, BTK tarafından düzenlenen Kodlama Maratonları, Yaz Kampları gibi etkinliklerle ülkenin dört bir yanındaki gençlere yazılım tutkusu kazandırdıklarını dile getirdi. Artık BTK Akademide katılım değil başarı sertifikası vereceklerini aktaran Sayan, ” ‘BTK Akademi Pro’ çok yakında sizlerle beraber olacak” dedi. Protokol sayesinde, BTK Akademi tarafından verilen derslerin üniversitelerimizin müfredatlarına dahil edilmesini ve bu derslerin kredilendirilmesini planlamaktayız. BTK Akademi dersleri öğrenciler tarafından çevrim içi veya çevrim dışı olarak takip edilecek, sınavlar ise üniversitelerimizde yüz yüze gerçekleştirilecektir.”

Üniversite müfredatına “yapay zeka” dersleri eklenecek

Seçime yakın, öne çıkan önerilerden yüzde 50’yi geçenler AI Steve’in politikalarını oluşturacak. Steve Endacott, AI Steve’in yürüttüğü politikalarla bağımsız olarak girdiği seçimi kazanırsa, AI Steve aracılığıyla halkın isteklerini yerine getirecek. Sitesi üzerinden bölge halkından “Yapay Zeka Steve ile Konuş” seçeceğine tıklayarak ve listelenen politik karar seçeneklerini oylayarak sivil bir güç ve kontrol mekanizması kurabileceklerini savunuyor. Zirve, iletişim operatörleri, savunma sanayi ve e-ticaret şirketlerinin temsilcilerinin katılacağı çeşitli oturumlarla 2 gün devam edecek.

Kampanyadan hemen yararlanmak için, BTK Akademi yazıp 5555’e SMS gönderebilirsiniz.

2020’de halkın hizmetine açılan Akademi, bilgi teknolojileri alanında ülkenin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlıyor. Sistem yöneticilerinin katalogda görülmesini istedikleri eğitimleri görüntüleyebilir, katalog eğitimlerinden istediklerinize kayıt olabilir, talep edebilir ve daha önce almış olduğunuz eğitimlere de bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Eğitim Kataloğu içinde yer alan eğitimler tüm kullanıcılara açık eğitimler ve kullanıcı bazında atanan eğitimlerden oluşmaktadır.

YÖK Başkanı Özvar, buradaki konuşmasında, son yıllarda, başta yapay zeka olmak üzere bütün dünyada dijital teknolojilerde son derece büyük gelişmeler ve dönüşümler gerçekleştiğini anlattı. BTK Akademi çevrim içi eğitim portalında, “Yazılım Dünyası”, “K12 Dünyası”, “Sistem Dünyası”, “İşletme Dünyası”, “Kişisel Gelişim Dünyası”, “Tasarım Dünyası”, “Yapay Zeka Dünyası” ,”Güvenli İnternet Dünyası”, “Regülasyon Dünyası” ve “Kariyer Yolu” olmak üzere 10 ana kategoride, 266 konu başlığında, toplam 139 bin 274 dakika çevrim içi eğitim yer alıyor. Programın açılışında teknoloji sınıflarında verilen
eğitimlerin öneminden bahsedildi. Yüz yüze eğitimlere tüm üniversite öğrencileri ve bu eğitimlerden bazılarına yeni mezunlar katılabiliyor. En yüksek puanı alan ilk 25 kişi, yaklaşık 4 hafta sürecek eğitime katılma fırsatı elde edecek.

Leave a comment